10 sundhedsmæssige fordele ved at drikke vin

b3460

Vin er ikke bare en hvilken som helst alkoholisk drik. Det kaldes ofte for gudernes nektar og har eksisteret i årtusinder. Derfor er det muligvis den ældste kendte drik ud over vand. Listen over sundhedsmæssige fordele ved at drikke vin – naturligvis i moderation – er lang og bliver længere hvert år. Det er ikke kun rødvin, der har sundhedsmæssige fordele, men også hvidvin. Rødvin har mere polyfenol, men antioxidanterne i hvidvin er stærkere. Du kan også bruge det til at pifte din privatfest op. Vi har her samlet en liste over de X bedste grunde til at drikke vin.

1. Hjælper med at regulere dit kolesterolniveau

Studier har vist, at rødvin øger niveauet af HDL også kendt som det ”gode kolesterol”, hvilket hjælper med at forhindre blodpropper. Det rekommanderes at have et eller to glas vin til et måltid hver dag.

2. Giver bedre blodcirkulation

Rødvin hjælper med at ekspandere dine blodårer og derved hjælper blodcirkulationen.

Stresset

3. Forhindrer hjertesygdomme

Rødvin indeholder store mængder af en antioxidant ved navn resveratrol, der kan hjælpe med at beskytte blodkarrene i dit hjerte.

4. Afhjælper stress

Hvis du konstant er stresset, kan et glas vin måske hjælpe. Du bør tage en pause og stille og roligt drikke et glas vin, mens du nyder hver eneste slurk. Ingen bestemt vin er rekommanderet. Bare tage din yndlings. Har du ikke nogen på nuværende tidspunkt, kan du få inspiration fra https://www.jyskvin.dk/. Husk dog på at rødvin beroliger, hvorimod hvidvin opkvikker.

5. Kan modvirke forkølelse

Traditionel medicin har påstået, at det at drikke vin kan forhindre forkølelse, fordi det medvirker til at dræbe virusser og bakterier. Videnskabsfolk har senere antydet, at der er noget ved sagen, da moderat indtag af vin kan forstærke immunitet over for forkølelse med op til 85 procent.

6. Hjælper mod ondt i halsen

Tag vin i små slurke og lad det glider ned over din tunge og synk langsomt. Dette vil kunne hjælpe med at kurere ondt i halsen. Du kan varme vinen op og tilføje krydderier for at lave gløgg, men vær forsigtig med ikke at koge det. En for høj temperatur vil destruere al C-vitamin og jern, som vinen ellers indeholder.

7. Hjælper med at forhindre anæmi

Moderat drikning af vin kan hjælpe med at forhindre og endda kurere anæmi; det vil sige blodmangel.

Vin til maden

8. Understøtter dit vægttab

Alkohol og vægttab ses ellers som fjender, men studier har vist, at personer, der drikke vin dagligt faktisk har lavere kropsmasse, slankere talje og lavere mængde af mavefedt end folk, der drikker andre former for spiritus.

9. Giver dig bedre knogler

Et studie har vist en forbindelse mellem moderat indtag af vin og forbedret mineraltæthed i knoglerne. Den positive effekt vin har på knoglernes helbred er blevet bevist for kvinder, men der er også forskning, der antyder, at vin også kan have fordelagtig effekt på mænds knogler.

10. Holder dig yngre

Det er blevet konstateret at vindrikkere har op til 40 procent flere antioxidanter i deres kroppe i sammenligning med personer, der ikke drikker vin. Antioxidanter forhindrer cellernes aldring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *