Fryser du på golfbanen? Så få en ordentlig mundering på kroppen

b3460

Der findes ikke noget, der hedder dårligt vejr, kun forkert påklædning. Det citat kender vi alle sammen, og det har da også sin sandhed. For du kan altid smide en trøje mere på eller finde dig noget mere passende tøj. 

Men lige med golf er der bare visse vejrforhold, hvor golfen slet ikke giver mening. Hvis det blæser helt voldsomt, giver det sjældent mening at spille golf. I snevejr finder du aldrig din golfbold – og sådan kunne man blive ved. Det betyder dog ikke, at du ikke skal finde en passende og varm påklædning.

golftaske

Kun dårlig påklædning, vejret er fint

Hvis vejret ikke ulideligt at spille i grundet sne, vind e.l. så passer citatet faktisk igen. 

Er det koldt udenfor, gør det ikke spillet mindre spilbart. Her skal du bare finde dig noget varmere tøj at spille i. En rigtig golfspiller går aldrig ned på udstyr eller tøj. 

Derfor skal du finde dig en lækker langærmet t-shirt og gerne flere. Er økonomien ikke lige til det pt, så er julen lige om hjørnet. 

Pak dig selv godt ind i skiundertøj og husk at der stadig skal masser af lag på, før du kan bevæge dig frit rundt på golfbanen. Udfordringen er selvfølgelig, at du ikke rigtig kan svinge med en stor dynejakke på. 

Du derimod godt tage en stor tyk dynejakke med og så bare tage den af hver gang, du skal til at slå. Indenunder kan du så have dit golftøj på, hvor bevægeligheden er noget bedre. 

Bevæg din krop i kulden

Hvordan er det nu, man ellers får varmen? 

Du kunne jo prøve at lade golfbilen stå og så i stedet bruge din krop og dine ben til at transportere dig rundt. Det lyder skørt, måske endda voldsomt. Men faktisk kan dine ben og din krop varme dig op, hvis den er i bevægelse. 

Desuden spiller man meget bedre, når kroppen er varm. En kold og stiv krop er langt fra optimal, når du skal spille golf. Kroppen skal være udtrukket og varm, ellers kommer du aldrig ned i handikap. 

golfspiller

Du kan få tøj med elvarme

Noget helt nyt og vildt til dig, der ikke gider lave sprællemænd på banen, er elvarme i tøjet. 

Elvarme skal faktisk forstås helt konkret ved, at der lægges varmeelementer ind i tøjet. Her skal du lige huske at lade tøjet op, så har du varme på hele golfturen. 

Tøjet produceres som oftest som jagttøj. Men en jagtvest eller golfvest kan måske godt spille sammen. I hvert fald kan det fjerne dit problem med kulden og holde din krop længere tid på banen, når vejret bliver koldere. 

Her var en hel bunke af forskellige ting, du kan gøre. Nu er det op til dig at vælge. For vejret skal ikke stå i vejen for dit spil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.