Syltede rødløg sådan gør du

b3460

Syltede rødløg er en nem og lækker måde at gemme ekstra rødløg på. De smager fantastisk, især som tilbehør til fx. kylling eller andet grilledt kød. I denne artikel viser vi dig, hvordan du sylter dine egne rødløg – det er både nemt og hurtigt!

For at sylte rødløg, skal du først og fremmest have nogle friske, store rødløg. Vask dem godt og skær dem i skiver på ca. ½ cm tykkelse. Læg derefter løgskiverne i en gryde med kogende vand og lad dem koge i et par minutter – dette gør at de bliver helt møre.

Når dine rødløgskiver er kogte møre, så tag dem af varmen og lad dem komme i en skål med isvand. Dette stopper kogningen og gør at dine løgskiver ikke bliver for møre.

Lad dine rødløgskiver ligge i isvandet i ca. 15 minutter, hvorefter du tager dem op og lægger dem på en ren klud eller et stykke papirhåndklæde, så de kan dryppe af.

Mens dine rødløgskiver drypper af, kan du forberede syltlage. For at gøre dette skal du blande eddike, vand og sukker i en gryde og lade det koge op. Når syltlagen koger, så tilsætter du et par stykker peber og lidt salt efter smag.

Læg nu dine rødløgskiver forsigtigt i syltlagen og lad dem simre i ca. 15 minutter. Sigt derefter løgskyerne fra syltlagen (gem syltlagen til senere) og læg dem på en tallerken.

Nu skal du ælte syltlagen, så den bliver jævn. For at gøre dette, kan du bruge en stavblender eller et piskeris. Pisk syltlagen godt sammen, indtil der ikke er flere klumper.

Hæld nu syltlagen over dine rødløgskiver og lad dem trække i ca. 15 minutter – husk at vend dem jævnligt, så de

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.