Sådan holder du den bedste familiefest

b3460

Kunne du godt tænke dig at holde en forrygende god familiefest? Så er der lige nogle ting, du skal have styr på først og nogle spørgsmål du skal stille dig selv.

Her har vi samlet nogle af de vigtigste aspekter ved det at holde en god familiefest. Læs mere her for inspiration for hvordan du kommer godt i gang med at arrangere den bedste fest, som familien vil snakke om i flere år.

Sørg for underholdning

Det er noget man ofte ikke tænker så meget over, men det er nu meget vigtigt alligevel, hvis man gerne vil holde en rigtig god familiefest; underholdning.

Underholdning kan sørge for at holde festen i gang, så den ikke bare går hen i en tør omgang snak og at man sidder og hænger længe over et glas vin.

Den allerbedste – og nemmeste – form for underholdning er at hyre et band eller en sanger. På den måde kan i sørge for at have live musik til stede under selve middagen og især efter den, når folk skal hives ud på dansegulvet.

Det er alt for kedeligt og enkelt at sætte en elektronisk playliste på og det fjerner noget af det magiske ved musik. Hyr derfor nogle til at optræde for jer live og giv en løn til den mængde timer, de spiller for jer.

Det behøver ikke at være et helt vildt dyrt band i får fat i. Det kan for den sags skyld blot være et helt lokalt band sammensat af en gruppe drenge, som elsker at spille god musik.

Når du hyrer et lokalt og mindre kendt band, så sparer du mange penge. Og kvaliteten kan jo stadig væk være meget god.

Server lækker mad

Mad er noget af det allervigtigste ved festen, når man inviterer folk på en god familiefest. Sørg for at du serverer noget lækker mad for dine gæster!

Hvis der ikke kommer så mange igen, så kan du jo selv smutte ud i køkkenet og eventuelt hive en veninde med dig.

Men hvis det er en større familiefest du skal i gang med, så er det nok bedre at du hyrer en kok til at klare ærterne for dig. På den måde kan du også bedre koncentrere dig om dine gæster.

Få kokken til at servere noget lækkert, som du ved dine gæster ikke får så tit. Det kan for eksempel være at du beder om at hun bruger sous vide, tager inspiration fra et eget land eller noget helt tredje.

Hvis du har råd, så er det også rart at få lavet nogle smagsprøvninger på maden, før den bliver serveret. På den måde kan du bedre tage et ordentligt valg.

ananas - fest

Gratis alkohol?

Gratis alkohol er ofte til stede til en familiefest og ofte med til at gøre den meget bedre. Men det er nu også lidt risikabelt.

Alkohol kan nemlig få folk til at blive lidt løsslupne men det kan også få nogen få deres blod til at koge over.

For at kunne tage en beslutning for, om der skal være gratis alkohol til stede, så må du tage et godt kig på din egen familie. Hvordan ligger deres temperament? Hvordan håndterer de alkohol? Og hvordan tror du festen ville forløbe sig hvis bestemte personer fik adgang til gratis alkohol?

Skal børnene med?

Et andet vigtigt spørgsmål du bør stille dig selv er, hvorvidt børnene skal med til den. Det kan jo sagtens være, at du gerne vil holde en rigtig voksenfest og kun inviterer alle kusiner, fætre og så videre med deres partnere – og minus børnene.

Men måske kunne det også være hyggeligt at have børnene med og det kunne give en helt anden stemning til festen, hvis der er børn til stede.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *