Sådan gør du din festivaloplevelse en del federe

b3460

Når solen står højest på himlen, og sommeren for alvor har gjort sit indtog i Danmark, strømmer danskerne i tusindvis til festivaler i hele landet. Findes der nogen oplevelse, der er mere indbegrebet af dansk sommer, end en festival med god musik, kolde øl og en fantastisk camp-stemning? 

Nej, og derfor er det også vigtigt, at du gør en indsats for, at denne oplevelse bliver fuldendt. Hvis du har planer om at skabe en fed camp med dine kammerater, har du brug for andet end bare et par klap-ud-stole og et billigt Harald Nyborg-telt. Grib hammeren, og gør festivaloplevelsen lidt federe!

Byg dit eget musikanlæg

Byg din camp op

Hvis du har mod på at kaste dig ud i noget byg-selv-arbejde, er der mange spændende ting, du kan bygge til din camp. Hvem gider at sidde på jorden, hvis du i stedet kunne banke nogle brædder sammen og skabe nogle behagelige træstole? Og hvorfor skulle I presse jer ind under en faldefærdig pavillon, hvis du i stedet kan skabe et mini-slot på festivalpladsen?

Du kan let komme i gang med byg-selv-arbejde, selvom du ikke har den store erfaring med fysisk håndværk. Du kan google dig til det meste, og så er det også let at finde billigere priser på værktøj og materialer. 

Roskilde er en legeplads

Det er selvfølgelig forskelligt fra festival til festival, hvad der er tilladt at have med i camp-området. Nogle steder – såsom Roskilde Festival – er meget frie og giver dig gode rammer for at skabe din helt egen og unikke festivaloplevelse. Andre steder – såsom Tinderbox og Northside – egner sig ikke just til de store byg-selv-projekter.

Men netop Roskilde Festival er et godt eksempel på et sted, hvor der bliver eksperimenteret og bygget meget. Folk har skabt alt lige fra deres egne tårne af træ, til vindmøller der kan give strøm til hele campen. Det er altså kun fantasien, der sætter grænser.

Byg selv dine egne festivalstole

Byg et musikanlæg

Et klassisk projekt, som mange har kastet sig over, er et musikanlæg. For det er faktisk overraskende nemt at bygge sit eget, transportable musikanlæg til festivalpladsen. Det kræver selvfølgelig, at du har de rette materialer – batterier, forstærkere, kabler – men derfra er det egentlig bare op til jeres egne ambitioner.

I kan nemt finde YouTube-videoer eller blogs, der forklarer jer trin for trin, hvordan I bygger jeres eget musikanlæg. Og når først I har fået det på hjulene, bliver festivaloplevelsen lige en tand federe!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *