Vil du holde fest? Her er hvad det kræver af overvejelser

b3460

Har du fået en brandgod ide til en fed fest? Eller har du snart fødselsdag og vil holde det helt store arrangement? Måske skal fodboldklubben holde den årlige sommerfest, og du overvejer at blive en del af planlægningen? Inden du kaster dig ud i at ville holde en fest, er det en god ide, at du lige tænker dig om. Derfor får du her fem gode råd til, hvad du skal overveje, hvis du planlægger en fest.

Hvad er festens formål?

Hvorfor skal du holde fest? Er det en fødselsdagsfest, vil det være en god ide at holde festen omkring fødselsdatoen. Dermed er der allerede fastsat et nogenlunde tidspunkt. Skal du samle ind til spejdernes ophold i Sverige, så er det et helt andet arrangement end, hvis det var kollegaernes julefrokost. 

Husk at tænke festens formål med, når du skal arrangere den. Der er nemlig helt specifikke ting, der vil give sig selv, hvis du blot tænker formålet med festen som det første.

 stor fest

Planlægning er alfa omega

Det kan ikke siges simpelt nok, men planlægning og en overskuelig tidsplan er nødvendigt, hvis en fest skal blive god. Særligt hvis det er et større arrangement med mange mennesker. Skal du selv betale for arrangementet, bør du først og fremmest få overblik over din økonomi. 

Hvad har du råd til? Hvad kan lade sig gøre på den tid til de penge? Hvis du skal have hjælp til at lægge et realistisk budget, så kan du finde gode råd til budget og økonomi på Finansielt.dk. Det kan nemlig godt være en tung udgift, hvis du skal holde en stor fest.

Skal gæsterne trakteres?

Skal gæsterne spise eller ej? Og skal du have arrangeret drikkevarer? Økonomisk betyder det en kæmpe forskel, om dine gæster skal have mad eller ej.

Hvis du skal holde en mindre fest for dine venner, kan du sagtens stille an med lækker middag og eksperimentere med sous vide. Du kan også købe nogle gode flasker vin og ind til at lave drinks. Kommer der derimod over 100 gæster til en stor fest, er det ikke nemt at lave maden hjemme i et normalt køkken. Det kan derfor være nødvendigt at sætte et beløb af til catering, hvis du vil traktere dine gæster.

 computer

Hvem skal inviteres?

Hvis du skal fejre fødselsdag, er gæstelisten nok nærmest fastlagt, før planlægningen af den egentlige fest begynder. Når du inviterer gæster, så er det en god ide at gøre lidt ud af invitationen. Du kan sende invitationer med posten, hvis du vil gå helt klassisk til værks.

Er det et større arrangement, hvor gæsterne også er folk, du ikke kender, skal du have lavet noget larm for dit arrangement. Sørg for at lave et sted online, hvor folk kan følge med og tilmelde sig. Hvis du vil have endnu flere hits, så er det en god ide at bruge annoncer eller et SEO bureau til at fange potentielle gæsters interesse.

Hvor skal festen holdes?

Når du har en nogenlunde ide om, hvor mange gæster der skal inviteres til arrangementet, så skal du have et sted, der kan rumme det antal mennesker. Holder du bare fest hos dig selv, er det dit hjem og din vurdering, der sætter grænsen. Det er mest hensigtsmæssigt, hvis alle gæster kan komme til at sidde ned. Derfor kan du tænke i siddepladser, når du skal vælge, hvor din fest skal afholdes.

Har du brug for ekstra plads, så er en festsal, sognegård eller en sportshal måske svaret. Her vil du have rig mulighed for at stille stole og borde op, før det går løs. Samtidigt er disse steder beregnet til, at mange mennesker skal kunne hænge deres overtøj op, komme på toilet og sidde ned, så der er sørget for pladsen og indretningen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *