Kan man holde fest med dyr i huset?

b3460

Er du både glad for dyr og fest? Det er vigtigt at være opmærksom på dyrenes behov, og i forbindelse med fest, skal man kende sine dyr og deres grænser godt. Musikken er som regel ret høj til fester, og det kan gøre mange dyr utrygge. Så her kan du læse gode råd om hvad du skal forholde dig til. 

hoejtaler

Dyr hører bedre

Mange dyr som fx hunde og katte, har en utrolig god hørelse. De kan høre op til fire gange så godt som mennesker. Det vil sige at når du spiller højt musik, så brager det i deres ører. Det gør dem bange, og de kan herefter reagere på forskellige måder. Nogle hunde vil gø, mens andre vil forsøge at komme væk. Nogle hunde laver uheld på gulvet af ren skræk. Derfor skal du enten sørge for lav musik, et isoleret værelse til hunden eller få andre til at passe hunden. Hjemmet er dyrenes base, og de skal ikke føle sig bange her. Læs mere om kæledyr på https://lyngbyavisen.dk/

Klassisk musik hitter

Men fordi hunde hører godt, betyder det ikke at de hader al musik. Forskning har vist at klassisk musik faktisk kan have en beroligende effekt på hunde. Derfor kan du i nogle tilfælde godt have hunden med til fest derhjemme. Dog under den forudsætning at du stadig spiller lavere musik, end du normalt ville. 

fugl ved bur

Fugle bliver stressede 

For høj musik og for mange mennesker kan være stressende for fugle, som for eksempel papegøjer. Befinder fuglene sig i centrum for festen, kan det udløse stress hos fuglen. Bliver den stresset nok, kan den blive selvdestruktiv og rykke fjer ud på sig selv. Derfor bør du gemme din fugl væk i et andet rum, hvor den kan være i fred. Kan dette ikke lade sig gøre, bør du finde en ven der kan passe fuglen. Så er du sikret at din fugl har det godt. Er der tale om en rolig fest, hvor musikken er forholdsvis lav, kan du godt have din fugl med. Du skal bare være opmærksom på, hvordan den har det under festen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *