Projekter for dig, der elsker musik

b3460

Er du vild med musik, men mangler du en række hobby ideer, du kan give dig til henover sommeren? Det er altid en god idé at finde på hobby ideer, hvis du er kreativ anlagt og for eksempel har øje for musik. I det tilfælde findes der en række sjove ideer til projekter, hvor du for eksempel kan lave dine egne instrumenter. Det er desuden sjovt, hvis du har børn, og de er ligeså pjattet med musik, som du selv er. Børn har især godt at bruge deres sanser, når det kommer til musikken. I dette tilfælde kan du derfor forsøge dig med hjemmelavet instrumenter, der giver anledning til, at børnene selv kan sanse og spille med de forskellige instrumenter. Nedenfor får du tips og tricks til, hvordan du kommer i gang. 

Design

Lav en tromme

En tromme er altid et sikkert hit for musikelskere – børn som voksne. Du har derfor selv mulighed for at lave din egen tromme ved at bruge de rigtige materialer. Du kan både lave trommen alene eller i fællesskab med børn, hvis du har børn.

Måden du gør det på, er, at du skal finde en metaldåse. Det kan være metaldåsen fra småkagerne for eksempel. Derudover skal du bruge noget maling, så du kan give dåsen en klat maling. Det gør den generelt mere interessant og spændende at bruge. Malingen skal helst være akrylmalingen – du vælger selv, om den skal have en eller to farver. Det er vigtigt, at du sørger for, den tørrer i mindst et døgn, før du begynder at lave videre. 

Næste step i rækken er, at du skal i gang med at lave trommestikker. Her skal du bruge to rundstokke, som efterfølgende skal tilklippes. En god længde er omkring de 25 centimeter for begge rundstokke. Derudover skal du bruge to endeperler, som du kan lime fast på hver sin ende af de nu to rundstokke – nærmere betegnet trommestikker. Derefter kan du ligeledes male dine trommestikker med en akrylmaling, du selv vælger. Ligesom med dåsen, er det vigtigt, at de tørrer i minimum et døgn. 

Hvis du ønsker ekstra lydeffekt på trommen, kan du med fordel sætte bjælder på en snor, som du efterfølgende binder fast til dåsen. Det gør trommen endnu sjovere at bruge med flere lydeffekter. Du kan også finde en række informative artikler om andre hobby ideer, hvis du mangler inspiration.  

Arbejdsplads

Mal maracas

Hvis du har børn, er det en oplagt mulighed at få dem til at hjælpe dig med de hjemmelavede instrumenter. Andre hobby ideer du kan forsøge dig med er for eksempel at male en maracas i træ. Du skal blot bruge to maracas og en akrylmaling eller to. Du starter med at male de to maracas, som du efterfølgende lader tørre i et døgn. Derefter finder du en elastiksnor og et par bjælder, som du sætter på snoren. Det bliver anbefalet, at du bruger omkring 14 bjælder. Snoren binder du efterfølgende rundt om de to maracas, når de er færdige med at tørre. Nu kan i bruge både tromme og maracas til at spille musik. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *