Det er godt at huske til en havefest

b3460

Hen over sommeren er der desværre mange arrangementer, der er blevet aflyst som følge af den verdensomspændende pandemi. Dette kan godt give mange en følelse af tomhed, når de ellers skulle have været til koncert, på festival eller ude og rejse. Derfor kan det være godt at lave nogle arrangementer selv, så der stadig kommer noget fest og glade dage ind i sommerferien. En mulighed for det er at holde en havefest. Men der er mange ting at holde styr på, hvis man holder en havefest af lidt større proportioner. 

have, der er dækket op til fest

God musik

Altafgørende for en hver god fest er musikken. Det er vigtigt at finde musik, der passer til den stemning, man ønsker sig. Ønsker du en fest med gang i, er det godt at vælge noget musik, som folk kender og kan synge med på og danse til. Her er 80’er hits eller gammel dansktop ofte en vinder.  Hvis man ønsker en mere rolig, middagsagtig stemning, skal musikken selvfølgelig også afspejle det. 

Hvis man vil hæve sin havefest til det næste niveau, kan man evt. få live-musik til at spille. En band kan hurtigt fyre op for en fest og få folk i god stemning. Desuden er det en god måde at støtte branchen på oven på coronakrisen, hvor mange kunstnere har fået aflyst deres gigs. 

Overgang fra inde til ude

Når man skal holde en havefest, er det en god ide at skabe en flydende overgang fra inde til ude. Dette gælder især, hvis folk skal søge indenfor for f.eks. at bruge toilettet. Noget, der virkelig kan skabe en flydende overgang, er skydedøre. Med en skydedør bliver overgangen fra ind til ude nærmest usynlig, som hvis det var et stort rum. Desuden er en skydedør praktisk, hvis du skal have live-musik, da udstyre nemt kan blive flyttet ind og ud uden, at det støder på forskellige steder. 

 gæster skåler om et bord

Sikkerhed

Når man skal have mange mennesker samlet på et sted, er det vigtigt at huske på sikkerheden. Her i corona-tiderne indebærer sikkerheden blandt andet, at man sørger for, at der er sprit og plads til, at folk kan holde afstand. Det er også altid godt at sørge for, at dine gæster har god adgang til koldt vand, da sommervarmen og alkoholen til festen ellers hurtigt kan blive en dårlig kombination. 

Når der er alkohol til steder, kommer kærligheden også ofte til at blomstre. Sørg også for din gæsters sikkerhed her ved at købe nogle billige kondomer. Dem kan du f.eks. opbevare på toilettet eller et andet sted, hvor gæsterne nemt kan få adgang til dem. På denne måde undgår du uheldige situationer, på trods af fulde og glade mennesker, der smider hæmningerne. 

Med disse tips bliver du med sikkerhed den bedste vært eller værtinde til sommerens fester. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *