Få passet din kat, mens du er afsted

b3460

Når du har et kæledyr, så er det meget afhængigt af dig. Dyret har brug for, at du fodrer det og holder det med selskab. Hvis du for eksempel har en kat, så er du nødt til at være der for den. Det betyder, at du ikke bare uden videre kan tage af sted i flere dage, uden at du får en kattepasser på banen.

Når du er på ferie eller til festival, hvor du er væk hjemmefra i længere tid, så er du nødt til at sørge for, at der er et andet menneske, der kan passe katten, indtil du kommer hjem igen.

Forbered kattepasseren godt

Hvis den person, der skal tage sig af din kat, mens du er væk, selv har kat eller har haft det, så behøver du måske ikke den helt store introduktion til opgaven. Der kan dog være nogle særlige hensyn, der skal tages til netop din kat, men generelt, så går det sagtens.

Hvis vedkommende aldrig har haft eller passet en kat, så må du bruge noget tid på at forklare, hvad du forventer af ham eller hende. Det gælder i forhold til følgende:

  • Spisevaner
  • Eventuel tømning af kattebakke (med mindre det er en udekat)
  • At lukke katten ind og ud af huset (med mindre du har en kattelem)
  • At forhindre katten i at rende ud, hvis du bor i lejlighed
  • Tid til samvær
  • Særlige vaner

Selv om en kat er et meget nemt dyr at passe, så vil der alligevel være noget, som en kattepasser skal vide om den.

kat

Kattens madvaner

En kat skal naturligvis hele tiden have frisk vand stående. Desuden skal den gerne have noget foder, som passer til den. Nogle katte kan godt være kræsne, og er din kat det, så skal du huske at fortælle den, der skal passe den, hvordan det er med det.

Nogle katte har mad stående fremme hele tiden, andre har kun adgang til mad på særlige tidspunkter. Måske skal din kattepasser have mulighed for at sætte sig ind i kattes madvaner. Se for eksempel her: Hvad spiser katte? Så burde vedkommende ikke være spor i tvivl om, hvad der skal serveres.

Selv om katten måske nok skal forkæles lidt, når du ikke er hjemme hos den, men det skal stadig være med noget, som en kat kan tåle. Du skal gerne være helt tryg ved at overlade din kat til en anden, derfor må du forberede kattepasseren grundigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *