Er du klar til at holde havefest?

b3460

Havefæster er blevet populære og forbindes med sommer og varme. Allerede når foråret er gået i gang er der mange der begynder at planlægge årets første havefest. Det gode ved at holde en fest i haven er at man er hjemme og i sine vante rammer, men samtidig har mulighed for at nyde den danske sommer og holde et brag af en fest.

For at blive klar til at holde sommerfest er det vigtigt at du sørger for at haven er præsentabel, dernæst skal arrangementet forberedes og du skal vælge rette måned, samt invitere i god tide. Læs meget mere om dette nedenfor.

Sørg for at haven er præsentabel

Hvis man inviterer gæster, rydder man altid op og sørger for at hjemmet er præsentabelt. Det samme gælder for en havefest. Det er meget vigtigt at haven er præsentabel og giver sig ud fra sin bedst mulige side. Det betydet at der ikke skal ligge rod nogen steder, at græsset er slået og at bede er luet. Det betyder ligeledes at man planter blomster ud i krukker, beskærer buske og får anlagt bunddække i bede. Det kan ligeledes være relevant at fjerne ukrudt mellem fliser og desuden sørge for at husfacade ser pæn og præsentabel ud. Det kan fx være at der skal pudses vinduer, males lidt eller fjernes snavs og alger.

 

Foruden det præsentable og visuelle omkring selve haven, skal festen artikler også passe til haven. Sørg for at hele arrangementet passer til den have du har, for at få den bedste sammenhæng mellem have, fest og gæster. Haven skal være præsentabel, men den skal også være praktisk i forhold til at der skal foregå en fest.

Forberedelse af dit arrangement

Når man skal holde en havefest i Danmark, er forberedelse vigtige end nogensinde. Vejret er her en essentiel faktor. Det kan midt på sommeren være høj sol og 30 grader, men det kan lige så vel være 15 grader og øsende regnvejr. Det er simpelthen ikke til at vide og planlægge sig ud af. I stedet er der andre forholdsregler der kan tages, for at sikre en god havefest uanset vejr og vind. Dette er fx ved ikke at løbe an på at sidde under åben himmel, men i stedet arrangere et festtelt. Enten et du køber eller et du lejer. Mange teltudlejningsfirmaer tilbyder ligeledes udlejning af borde, service m.m. Dette kan man benytte sig af, hvis man ikke selv ligger inde med det man skal bruge.

Det er meget vigtigt at forberede havefesten ned til mindste detalje for at få et vellykket arrangement. Det næste du skal forberede er maden der skal tale til det sommerlige. Det kan meget vel være noget grill, lette salater og lignende. Sørg også for musik til festen, enten via DJ eller musikanlæg. Der er ingen fest uden musik, men tænk også på naboer, hvis festen skal fortsætte indover natten.

Vælg den rette årstid og inviter i god tid

I forlængelse af forberedelsesaktiviteterne er det ligeledes vigtigt at vælge den rette årstid eller måned for festen og invitere gæster i god tid. Undersøg fx hvilken måned henover sommeren der kommer mindst nedbør og hold festen her, for størst mulig succesrate. Det kan ligeledes være nødvendigt at invitere i rigtig god tid, når man holder fest om sommeren, da mange tidligt har sommerferieplaner. Hvis muligt kan festen fx holdes uden for industrisommerferieperioden. Det kan fx være en god idé at melde en dato ud allerede når du ved hvornår havefesten skal ligge, og så blot sende invitationer når datoen nærmer sig. På denne måde får gæsterne også en mulighed for at planlægge sig ud af det og ikke gå glip af din havefest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *