En sous vide kan gøre middagen til en festlig event

b3460

Sous vide er et fransk udtryk, der betyder under vakuum, hvilket giver god mening, da langt størstedelen af alle ting, der skal tilberedes i sous vide, skal vakuumpakkes. Det er dog ikke den essentielle del af hele princippet sous vide. Når du skal bruge denne særlige tilberedningsmetode, så er den vigtige del faktisk, at du tilbereder maden ved lave, præcise temperaturer over lang tid. Hvis du eksempelvis ønsker en rosastegt oksefilet på 58 grader, så indstiller du vandbadet i din sous vide til 58 grader, og så tilberedes denne ellers i dette vandbad i op til 8-10 timer.

Lækkert tilberedt fisk med bearnaise sauce

Du kan tilberede mange forskellige ting i en sous vide

Det mest populære i en sous vide er som regel at tilberede lækkert mørt kød såsom okse culotte, okse cuvette, flæskesteg, roastbeef og lignende. Men faktisk kan du også tilberede ting som frisk fisk, grøntsager, bearnaisesauce og lignende i din sous vide. Fisk er en af de ting, der skal have kortest tid i sous vide. Faktisk tilberedes fisk typisk ved 45-55 grader i omkring 15-30 minutter. Modsat skal du ved spareribs helt op på 72 timer i 62-68 grader. Der er således utrolig stor forskel på, hvad du tilbereder i forhold til stegetiden. Det betyder også, at der er er væsentlig mere forberedelsestid, når du vælger at bruge en sous vide.

Som tidligere nævnt, skal kødet vakuumpakkes, når det skal bruges i en sous vide. Det betyder også, at du over en sous vide maskine har brug for en vakuumpakker. Denne kan du selvfølgelig få stor gavn af ud over tilberedning til sous vide, men når du eksempelvis tilbereder en rosastegt oksemørbrad, så er det meget uheldigt, hvis du ikke først vakuumpakker kødet. Vakuumpakningen er nemlig med til at holde kødet mørt og saftigt, da du hele tiden opvarmer kødet i en lukket pose, hvor saften ikke kan trække væk fra kødet. Netop derfor er sous vide tilberedt kød også meget mere saftigt end eksempelvis ovnstegt.

Sprøde lækre grøntsager

Sådan laver du en lækker bearnaise sous vide

Klik her, hvis du er en af dem, der altid følger med i de hotteste nyheder, og du er en der gerne vil være med på beatet, så er du uden tvivl nødt til at prøve at lave en af de mest populære saucer gennem denne nye smarte tilberedningsteknik. Der er selvfølgelig tale om en bearnaise sauce, der kan tilberedes super nemt sous vide. En af de helt store fordele ved at tilberede en bearnaise i sous viden er, at du ikke får en bearnaise, der skiller. Dette er typisk et stort problem for mange, når de laver hjemmelavet bearnaise sauce, men med sous viden er der helt styr på temperaturen, og så bliver dette ikke længere et problem.

Der findes mange forskellige opskrifter på sous vide bearnaise, og den opskrift, du får her, er således blot en ud af flere mulige. Når du skal lave en bearnaise sauce, har du først og fremmest brug for en bearnaise essens. Denne laves på: følgende måde.

Tag 1 skalotteløg, fjern skallen og hak det i tern. Kom løget, 1 dl hvidvin, ½ dl hvidvinseddike, 2 spsk. vand og 4 stilke estragon i en gryde og kog det op. Når det er reduceret til ca. 1/3 tages det af gryden og køles ned.

Til selve saucen varmes sous vide karet op til 57 grader. Kommer det over 60 grader, begynder bearnaisen at skille. Til bearnaise kommer du 200 g smør, 2 æggeblommer, 2 spsk. Bearnaise essens, 1 spsk. Hakket estragon, salt og peber i en pose i sous vide og tilbereder det i 30 minutter. Herefter tilføjes endnu 1 spsk. Hakket estragon og det hele blendes til en tyk sauce. Nemt, simpelt og hurtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *