Det er aldrig en fest at være syg

b3460

Selvom livet helst skulle være en fest det meste af tiden, så sker det fra tid til anden, at vi bliver ramt af sygdomme og uforudsete hændelser, der ødelægger den gode stemning. Sådan går det.

En sygdom, der virkelig lægger en dæmper på humøret for de flestes vedkommende, er kræft. Det er én af de sygdomme, som alle kender og på én eller anden måde har haft inde på livet. Men heldigvis kan rigtig mange former for kræft kureres, hvis de opdages i tide. Så husk at være opmærksom på dig selv og din krop, så du kan komme til læge i tide, hvis du skulle blive syg.

Ca. 85.000 danskere bliver hvert år ramt af hudkræft, og risikoen er lige for alle. Det er derfor altid en god idé at holde øje med forandringer i huden, som f.eks. sår, der ikke heler, eller knuder, der væsker.

Nogle typer af hudkræft er nemmere at opdage end andre, men hvis du er i tvivl, er det altid bedst at besøge lægen en ekstra gang.

Solskoldet hud

Hudkræft kan helbredes

En af de mindst farlige former for kræft er nok hudkræft. Selvom rigtig mange danskere hvert år rammes, så bliver stort set alle helbredt, da hudkræft er relativt nemt at behandle og kun spreder sig i sjældne tilfælde.
Så selvom du skulle blive ramt, kan du altså hurtigt komme videre med dit liv uden alvorlige mén eller nogen risiko for, at det kommer igen.

Selvom hudkræft ikke på den måde er farligt, så er det alligevel vigtigt at komme til lægen og få det behandlet. I sjældne tilfælde kan hudkræften nemlig godt vokse og også sprede sig.

Man skelner mellem to typer af hudkræft: den ene hedder basalcellehudkræft, og den anden er pladecellehudkræft. Der kan være lidt forskel på symptomerne, men fælles for begge er, at de kun i meget, meget sjældne tilfælde spreder sig.

Ventetider på behandling af hudkræft

I det offentlige behandlingssystem er der stillet en række garantier for maksimale ventetider. Disse er selvfølgelig afhængige af hvilken type hudkræft, du har, men typisk vil der gå et par uger inden du kan komme til en udredning hos en speciallæge.
Efter din konsultation hos speciallægen kan der evt. være yderligere ventetid, inden du kan påbegynde din behandling.
I nogle tilfælde skal hudkræften opereres væk, have stråling eller behandles med creme. I sjældne tilfælde kan det også behandles med medicin.

Kirurg i gang med operation

Bliv behandlet på en privatklinik

Måske har du en sundhedsforsikring, der dækker din behandling, eller måske vil du bare gerne hurtigt videre i systemet og vende tilbage til dit liv så problemfrit som muligt.
Hvis du ønsker det, er der god mulighed for at blive behandlet hurtigt på en privat klinik. Hvis det offentlige behandlingstilbud ikke sker inden for ventetiden, har du nogle gange også mulighed for at vælge behandling på en privatklinik i stedet.
På de private klinikker finder man nogle af landets dygtigste specialister, der bruger de nyeste og mest effektive behandlinger mod hudkræft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *