Derfor bør du skifte cigaretterne ud med en E cigaret

b3460

Er du festryger? Så er det nok familiært til fester at stå med en cigaret i hånden, mens du nyder musikken i baggrunden, skjult bag en tyk tåge af røg der spreder en knap så charmerende stank af afbrændt tjære over dit tøj.Det er desværre ikke helt ”uskyldigt” at være festryger: Selv en cigaret i ny og næ kan have en betydelig effekt.

Ifølge en undersøgelse udført af  Mary Shaw, professor i social research, forkortes dit liv med op til 11 minutter pr. cigaret. Samtidigt er hver cigaret ligeledes et rul med terningerne, der kan resultere i forskellige former for kræft. 

Heldigvis er der moderne alternativer til festrygerne der gerne vil tilbringe sommernætterne i røg og damp – en simpel e cigaret eller vaper.

Close-up af mand med E-cigaret

E cigaretter indeholder færre skadelige stoffer

En almen cigaret indeholder, når den tændes, op til 7000 skadelige og/eller giftige kemiske stoffer. Omtrent 69 af disse er kendt for at fremkalde kræft.

E cigaretters sundhedsmæssige konsekvenser og kemiske sammensætninger er endnu ikke lige så velkendte – men de indeholder langt færre skadelige stoffer.

Væsken der anvendes i e cigaretter og vapere, består primært af propylen-glycol og glycerin, der ligeledes findes i kosmetikprodukter og lægemidler, samt som tilsætningsstof i visse fødevarer. Så længe disse ikke varmes op til over 200 grader, er der endnu ingen beviser en negativ virkning.

Kvinde med E-cigaret

E cigaretter kan fås uden nikotin

Nikotin er et meget potent og yderst afhængighedsskabende stof. Det bærer skylden for at så mange ikke kan lægge cigaretterne på hylden. Det er også dette stof der ofte resulterer i at fest-rygere der jo kun: ”ryger til fester en gang imellem” ofte begynder at ryge dagligt også.
Nikotin er en fælde, der blot venter på at klappe.

Hvad der kun gør dette stof værre, er at adskillige undersøgelser tyder på nikotin giver øget risiko for blodpropper.

En fordel ved en almen e cigaret er, at den ikke behøver indeholde dette stof. E-væsker kan mixes og matches efter behov i et væld af smagsvarianter, og langt de fleste forhandlere tilbyder disse væsker med eller uden det afhængighedsskabende nikotin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *