Byg din egen scene til havefesten

b3460

Enhver kunstner skal have en scene at stå på. Hvis du elsker at optræde, så ved du også, at det er nødvendigt med en scene. For selvom man elsker sit publikum, er det ikke særlig praktisk at stå iblandt dem. Du har brug for en god, solid scene at stå på, så alle kan opleve dig. Hvis du har et øvelokale derhjemme, kan du bygge en scene til at stå på. Det er en fed detalje i rummet, og det kan give en fornemmelse af den ægte vare.

håndværker med computer og træ

Tænk over størrelse og transport af scenen

En scene kan indeholde mange detaljer, alt efter hvor store de er. Især de virkelige scener, som har mange funktioner, for at kunne levere et fedt show. Det kan være du også gerne vil have lidt funktioner på din scene. Men inden du begynder at tænke så langt, er det fornuftigt lige at undersøge, hvor meget plads du har at gøre med. En scene kan hurtigt fylde meget, og der skal gerne være plads til det hele. Skal det være en scene i flere dele, så den let kan samles og pakkes sammen? Eller er der tale om noget mere permanent? Hvordan skal kablerne håndteres? Der er mange ting at overveje, når det kommer til en scene.

Det skal du bruge for at bygge scenen

Vær først og fremmest opmærksom på, at en scene ikke bare kan opføres sådan vupti. Det kræver lidt erfaring med værktøj. Men samtidig behøver du ikke være professionnel. Det kommer meget an på scenens udformning og størrelse. For at bygge en almen, let scene, vil du få brug for træ, bore/skruemaskine, sav og en træsliber, fx en bænksliber. Så er du godt kørende. Hvis du er i tvivl om hvordan du skal håndtere, kan du eventuelt alliere dig med en bekendt som har mere forstand på den slags håndværk. Det kan være rart at spørge nogen om hjælp, og vide at scenen bliver opført ordentligt. 

klassisk band udenfor

Tænk på sikkerheden 

Når du bygger en hjemmescene, er det vigtigt at den er stabil og at den kan holde til det, der skal stå oven på den. Også selvom den ikke er særlig høj. Bare det at slibe scenen, er et plus for sikkerheden, da man dermed undgår at få splinter i fingre eller fødder. Sikkerhed er også når du finder en smart løsning til kablerne, så de optrædende ikke falder over dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *